Kőbánya Cycling Team
  • Támogatóink
  • Kőbánya
  • Vuelta Sportiroda

Véget ért a Román Körverseny, Samuele Oliveto révén egy hatodik hellyel búcsúzott a Kőbánya Cycling Team
2018.09.23. 08:01

Gyulafehérvár és Nagyszeben között egy 154,7 kilométeres szakasszal rajtolt a 2.2-es besorolású Román Körverseny. A Kőbánya Cycling Team a Lovassy Krisztián, Alberto Marengo, Molnár Gábor, Móricz Dániel, Samuele Oliveto és Rostíslav Zhukovskyy alkotta hatossal indult.

Az első etap öt hegyi és három gyorsasági részhajrával nehezítette a kerekesek dolgát. A nap elején egy tizenhárom fős szökés alakult, amely végül közel kilenc és fél perces előnnyel haza is ért, a szakaszt a holland Peter Schulting (Monkey Town) nyerte, aki ezzel a sárga trikót is megszerezte.

Alberto Marengo, Móricz Dániel és Lovassy Krisztián a főmezőnnyel érkezett a 19., a 26. és az 50. pozícióban.

Nagyszeben és Brassó között egy 162,8 kilométeres szakasszal folytatódott a viadal. A penzum a célvároshoz közelítve egy igencsak komoly emelkedővel nehezítette a kerekesek előrehaladását.

Az éles rajt után, a rengeteg szökési kísérletet követően egy három fős sor lépett meg, akiket az emelkedő lábánál megfogtak. A hegy a várakozásoknak megfelelően apró darabjaira szedte a mezőnyt, a győzelmet végül Serghei Tvetcov (Románia) szerezte meg, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést.

A Kőbánya Cycling Team csapatából Alberto Marengo érkezett a legelőkelőbb sorral, szűk két percre a győztestől a 19. helyen zárt, így összetettben a 21. pozícióból várhatta a folytatást.

A harmadik szakasz Brassó és Foksány között egy 176,3 kilométeres útvonalon vezetett, a penzum két kategorizált emelkedőt tartogatott, a vége azonban sík volt.

A nap elején egy hat fős szökés alakult, mely aztán négy főre redukálódott. Utolérni nem sikerült az elől lévőket, akik remekül dolgoztak össze. A célhoz közeledve megbomlott közöttük az egység, a szakaszt Jeen de Jong (Monkey Town) nyerte Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) előtt, Alberto Marengo a főmezőnnyel a 21. helyen érkezett, összetettben szintén huszonegyedik volt ekkor.

A negyedik napon Bodzavásár és Targoviste között egy 124,7 kilométeres szakasszal folytatódott a Román Kör. A penzum ezúttal nem tartogatott kategorizált emelkedőt, de az összetett első tíz helyezettje közötti minimális különbségek izgalmas versenyt ígértek.

A nap szökéséből mintegy szűk hatvan kilométerrel a szakasz vége előtt a holland Peter Schulting (Monkey Town) ment tovább, egyedül, s végül mindössze hét másodperc előnnyel haza is érve nyerte az etapot. A mezőnyhajrában Móricz Dániel a tizedik, míg Alberto Marengo a tizenegyedik helyen zárt. Összetettben továbbra is Serghei Tvetcov (Románia) vezetett.

A verseny egy mindössze száz kilométeres körpályás szakasszal zárult. A kerekesek Bukarest belvárosában köröztek.

A nap szökésébe Alberto Marengo is belekeveredett, ám előre borítékolható volt, hogy mezőnyhajrával zárul az utolsó etap. A hajrá során Móricz Dániel, Lovassy Krisztián és Samuele Oliveto hármasa állt össze, végül a kiváló csapatmunka Oliveto révén egy hatodik helyet ért a Kőbánya Cycling Team sorának. A szakaszt a török Onur Balkan nyerte.

Összetettben a hazaiak legnagyobb örömére Serghei Tvetcov (Románia) győzött, a Kőbánya legjobbja a 21. helyen záró Alberto Marengo volt.

Összetett:


1. Serghei Tvetcov (Románia) 16:51:38
.
21. Alberto Marengo (Kőbánya Cycling Team) + 11:18
37. Rostyslav Zhukovskyy (Kőbánya Cycling Team) + 20:57
45. Móricz Dániel (Kőbánya Cycling Team) + 31:18
52. Lovassy Krisztián (Kőbánya Cycling Team) + 37:20
66. Samuele Oliveto (Kőbánya Cycling Team) + 48:19
78. Molnár Gábor (Kőbánya Cycling Team) + 1:01:04

 

Belépés
Elfelejtett jelszó