Kőbánya Cycling Team
  • Támogatóink
  • Kőbánya
  • Vuelta Sportiroda

Lovassy Krisztián és Móricz Dániel beszámolója a Román Körversenyről
2018.09.24. 08:14

Szeptember 19. és 23. között rendezték a 2.2-es besorolású Román Körversenyt, mely az idei évben az utolsó UCI kategóriás megmérettetése volt a Kőbánya Cycling Team kerekeseinek. A csapat egy szakasz tizedik és egy hatodik hellyel emelkedett ki a mezőnyből. Lovassy Krisztián és Móricz Dániel beszámolója:

„Egyértelműen az első nap volt a legnehezebb az idei Román Körversenyen – így Móricz Dániel. – Rögtön a rajtot követően egy meredek, hét kilométer hosszú emelkedő rostálta meg a mezőnyt, majd az ezt követő rövid, kategorizálatlan hegyen lógott meg a nap szökése. Ezután még bő húsz kilométeren keresztül üldöztük őket, közel is kerülve hozzájuk, de a sokat dolgozó Pannon Cycling Team versenyzői is elfáradtak, más pedig nem akart vezetni, így kialakult a verseny élmezőnye, mivel végül tetemes előnnyel ért haza az elmenés.”

„A második, majd a harmadik szakasz során is kissé túl hamar kapcsoltam saját tempóra – folytatta a verseny történéseinek ecsetelését Dani. - A második etap végén lévő hegy kifogott rajtam, a harmadik napon ez hasonlóképp alakult, annyi különbséggel, hogy ekkor már csak az emelkedő utolsó kilométerein úsztam meg.”

„A negyedik szakaszra úgy tekintettem, hogy szinte biztos a sprintbefutó, ha elmegy a szökés, azt nem engedik messze és még idejében megfogjuk – emlékszik vissza a fiatal versenyző a viadal negyedik szakaszára, melynek végén az előkelő tizedik helyen zárt. - Majdnem így is alakult, végig remek erőben éreztem magam, nem esett nehezemre a szélezés sem. A befutóhoz közeledve, még mindig kérdéses volt a holland srác utolérése. Jó pozícióban kezdtem az utolsó kilométert, sajnos ekkora már biztossá vált a szökés hazaérése. A cél előtti kanyart lendületből vehettem, de a csoport eleje megtorpant, így nem sikerült úgy megindulnom, ahogyan szerettem volna. Szerencsére így is sikerült egy tizedik helyet összehozni, nem jöhet mindig ki tökéletesen a lépés.”

„Összességben egy jól szervezet verseny volt, nagyon jó szállásokkal, kevés transzferrel – tette hozzá Lovassy Krisztián, aki sajnos az öt nap alatt bukásba is került, ám az utolsó szakaszon remek csapatmunkával próbálta helyzetbe hozni Samuele Olivetót. - Sajnos volt pár elkerülhető bukás, ami főképp az utak minősége miatt történt. Én is úgy estem el, hogy egy román versenyző belement egy gödörbe, lecsúszott a keze a kormányról, beesve elém. Személy szerint az utolsó két szakasz kedvezett nekem, de sajnos a bukásnál meghúztam a négy évvel ezelőtt összedrótozott vállam illetve mind a két combom, ahogy átrepültem a kormányon. Az utolsó szakasz során ennek ellenére megpróbáltunk egy jó eredményt összehozni, Alberto szinte végéig elmenésben volt, mi pedig a végén álltunk össze hárman Danival és Samuelével. Négyszáz méternél borítottam ki Dani mögül, és kezdtem el sprintelni, nagyjából százötvenig vezettem, de Samuele nem tudott időben kibújni mögülem így hatodik lett, míg én tizenkettedikként gurultam át a célvonalon. Mindezek ellenére még így is ez volt az egyik legjobb csapatmunkánk a végén.”

 

Belépés
Elfelejtett jelszó