Kőbánya Cycling Team
  • Támogatóink
  • Kőbánya
  • Vuelta Sportiroda

Stubán Ferenc: 2018-ban húsz alkalommal zártunk a legjobb tíz között UCI kategóriás versenyen
2018.10.20. 09:36

A 2018-as idényben a Kőbánya Cycling Team kerékpárosai két kontinens tizenöt - Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Törökország, Ukrajna, Norvégia, Olaszország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia - országában szerepeltek, több mint hatvan versenynapot teljesítve.

Mennyire vagy elégedett a mögöttünk hagyott idénnyel?
- Minden kezdet nehéz, amikor egy szinte teljesen új keretet kell összerakni. Összességében elégedettnek kell lennünk a mögöttünk hagyott idénnyel, hisz a szponzorainknak, támogatóinknak köszönhetően végig tudtuk versenyezni az idényt. Ahol elindultunk, ott tisztességesen helyt is álltunk. Sajnos egy év alatt nem lehet megváltani a világot, a mai magyar fiataloknak legalább három-négy év munkára van szükségük ahhoz, hogy megállják a helyüket a nemzetközi mezőnyben. Nagyon gyorsan változnak a dolgok a kerékpársportban, 2016-ban és 2017-ben nem volt kontinentális csapata hazánknak, és számos olyan dologgal találkoztunk, ami újdonságként hatott.

Melyik volt az az eredmény, amelyre a legbüszkébbek lehettek?
- 2018-ban húsz alkalommal zártunk a legjobb tíz között UCI kategóriás versenyen. Ahmed Amine Galdoune a Tour de Hongrie-n szerzett harmadik helyére vagyunk a legbüszkébbek, egyben még mindig nagyon sajnáljuk, hogy bukásba keveredett a kazincbarcikai etap végén, talán ez lehetett volna az a nap, amikor feltesszük az i-re a pontot, szerencsére Móricz Dani nyolcadik lett a szakaszon. Nem hagyhatjuk szó nélkül Lóki Bence fehér trikóját sem a Magyar Körverseny prológját követően, amihez kellet ugyan egy kis szerencse is, de ahogy azt sokszor hangoztatom, ez nem teremsport.

Személyekre bontva?
- Alberto Marengo kiemelkedett a keretből, de ezzel szerintem nem mondok újat. A Visegrád 4 sorozat lengyelországi versenyén nyolcadikként zárt, a Bihari Körversenyen hatodik lett összetettben, a Szerb Körön kilencedik, a Székely Körön pedig hetedik, ezeket az eredményeket nem nagyon kell magyaráznunk. A magyarok közül Lovassy Krisztián és Móricz Dániel kettősét emelném ki, Krisztiánnak nem volt könnyű dolga, hisz az országúti versenyek mellett a pályán is igyekezett bizonyítani. Kontinentális csapatunk 73 Europe Tour pontot szerzett az év folyamán, így a 146 csapatot számláló ranglistán végül a 115. helyen végzett.

Belépés
Elfelejtett jelszó