Eldőlt az olimpiai kvóta sorsa
2012.04.10. 11:37

Kolozsváron került sor a mountain bike olimpiai válogatóversenyek második futamára, az UCI C1 Maros Bike XCO Cup-ra. Buruczki a 6. helyen végzett.

A három fordulós sorozat első futama a szerbiai Újvidéken kezdődött, hétvégén a romániai Kolozsváron folytatódott és május 6-án zárul. A hazai kvótafutó versenyzőink a múlt hetihez hasonló eredményekkel tértek haza Kolozsvárról, ezzel férfiaknál és nőknél is eldőlt az olimpiai kvóta sorsa.

A hazai kvótafutók közül mindannyian rajthoz álltak: Benkó Barbara (Focus MIG Team), Dósa Eszter (Vitalitás SE), Módos Gabriella (Merida Maraton – CST) valamint Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC), Juhász Zsolt és Parti András (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team).

Férfiaknál ismét Parti András (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) és Benkó Barbara (Focus MIG Team) győzedelmeskedtek, begyűjtve a második 4 pontjukat. Ezzel mindketten 8 ponttal vezetik a hazai kvótagyűjtést és bebiztosítták maguknak a hazai olimpiai indulási jogot. Buruczki Szilárd és Dósa Eszter 4-4 ponttal második, Juhász Zsolt és Módos Gabriella pedig 2-2 ponttal a harmadik helyen áll.

"Buruczki Szilárd csapatvezetőjeként csak az egyik szemem sír. Hatalmas, sok éves munka végére érünk, amikor május 24-én lezárul a kvalifikációs időszak. Bár már két éve is sejtettük, hogy az XCO szakágban Parti Andrist nagyon nehéz lesz megszorítani, Szilárd mégis nagy lelkesedéssel csapott bele a kvalifikációs versenyekbe. Eddig egymásért dolgoztak, és ahogy ez lenni szokott a sportban, a sprint előtt, vagyis az utolsó hetekben már egymás ellenfelei is lettek. (Ellenfelek a sport jó értelmében és semmiképpen sem ellenségek!) Igazi jó példája ez a két év a sportszerűségnek és az ország, a válogatott érdekében tett közös erőfeszítéseknek. Minden érintett versenyző, minden érintett klub és a Szövetég is megtett mindent, ami tőle telhetett – a közös sikerért.
Mert ez a siker közös. Igaz, végül csak egy fiú és egy lány versenyző áll rajthoz Londonban, de ez mégis mindannyiunk sikere. Andris és Barbi mellett Szilárdé, Zsoltié, Eszteré és Gabié is. És az edzőké, a kluboké, a szponzoroké, a támogatóké – akik nélkül nem tartanánk ott, ahol.
Igen, most bizonyára (érthető okból) nem lehet madarat fogatni Buruczkival, vigasztalni kell, és új célokat kijeölni, de nincs miért szégyenkeznie! Az elmúlt több mint 10 évben sokat, nagyon sokat tett a magyar mountain bike sportért, a magyar kerékpározásért, és büszke lehet arra, hogy 33 évesen is ott tud lenni a legjobbak között.
A Merida Kőbánya TC vezetőjeként szívből gartulálok a győzteseknek, Barbinak és Andrisnak, szurkolok, hogy a hátralevő hetekben minden úgy alakuljon, ahogy tervezték, és mélyen meghajolok mind a hat versenyző előtt, akik ezt a hosszú és kemény időszakot végigdolgozták, és elérték ezt a közös sikert." - mondta a verseny kapcsán Eisenkrammer Károly, a KTC elnöke.

 

 

 Eredmények:

 Elit nők:
1. Benkó Barbara (Focus MIG Team) – 1:39:19

3. Dósa Eszter (Vitalitás SE) – 1:45:41
4. Módos Gabriella (Merida Maraton-CST) – 1:56:32

Elit férfiak:
1. Parti András (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) – 1:33:06
2. Marek Galiński (JBG-2 Professional MTB Team) – 1:35:07
3. Adrian Brzózka (JBG-2 Professional MTB Team) – 1:36:12
6. Buruczki Szilárd (Merida Kőbányai TC) – 1:40:04
7. Juhász Zsolt (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) – 1:40:46

9. Blazsó Márton (VKE Nelson-Specialized) – 1:43:56
10. Csielka Márk (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) – 1:44:25

15. Bogár Gábor (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) – 1:49:40
18. Meggyesi Gergő (PCCC) – 1 kör hátrány

Belépés
Elfelejtett jelszó