Az eső sem tántorította el a hétvégi Isaszegi kerékpáros emléktúra résztvevőit
2012.04.16. 10:09

Szombat délelőtt indult Kőbányáról az Isaszegi csata emlékére megrendezett kerékpáros emléktúra. A Kőbányai Torna Club által szervezett eseményen – a rossz idő ellenére is – több mint százan ültek nyeregbe, hogy felavassák Kőbánya legújabb kerékpárútját, majd koszorút helyezzenek el Isaszegen, a Honvéd-emlékműnél.

Az 50 kilométeres emléktúrán fiatalok, idősek, iskolás csoportok, amatőr és profi bringások tekertek együtt. A túrán részt vett Buruczki Szilárd, a KTC többszörös mountain bike, cyclo-cross, és országúti magyar bajnok versenyzője is. A hagyományos Isaszegi emléktúra ötlete a ma kőbányai polgármesterként, korábban iskolaigazgatóként tevékenykedő Kovács Róbert személyéhez köthető, aki nyitóbeszéde után – több képviselőtársával együtt – maga is bringára ült. A Kőbányai TC idén harmadik alkalommal vállalta a szervezést.

A résztvevők a – tavalyi túraútvonalhoz képest – kis kitérővel jutottak el Isaszegre: az Albertisai úton átadásra került a legújabb kőbányai kerékpárút, mely 1,5 kilométeres szakaszon az Örs vezér teret köti össze a Kőbánya felső vasútállomással. A kerékpárutat Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője átadta át.

A Szoborhegyi koszorúzást követően az Isaszegi csata emlékművénél történelmi visszatekintést hallhattak a résztvevők, majd az ott kialakított frissítőállomáson töltődhettek fel. A forró tea mindenkinek jólesett a szombati hűvös, esős időben. A túra során a biztonságra a rendőrség mellett az Útvonal-biztosítás Motoros Egyesület és a Kőbányai Wolf Polgárőrség vigyázott.
 

Galéria 

;
Belépés
Elfelejtett jelszó