Isaszegi emléktúra 2014
2014.03.24. 16:23

A Kőbányai Önkormányzat, a Kőbányai Torna Club és a Vuelta Sportiroda kerékpáros emléktúrát szervez április 5-én az 1849-es isaszegi csata helyszínére.

Isaszegi emléktúra 2014

 

 

 

Az első 200 előnevező emblémázott hátizsákot kap ajándékba a Kőbányai Önkormányzat által szervezett kerékpártúrán. A Kőbánya – Isaszeg - Kőbánya útvonalon zajló, összesen 60 km-es túrára április 4-ig lehet regisztrálni. A nevezés ingyenes!

 

Az isaszegi csata évfordulója alkalmából megrendezett, hagyományos Isaszegi kerékpáros emléktúra során rendőri és szervezői felvezetés mellett eltekerünk Kőbányáról Isaszegre, érintve a Rákos-patak partján épült bringás sétányt és Pécelt. Út közben még egy kis frissítőre is lesz idő Pécelen – itt zsíros kenyérrel, teával várják a bicikliseket. Isaszegen a csata emlékművénél megemlékezünk a Hősökről. A közös főhajtás és koszorúzás után szervezetten indulunk vissza Kőbányára.

 

A túráról:

A várhatóan 250-300 kerékpáros zárt csoportban halad, 15-20 km/órás sebességgel. Odafelé és visszafelé is megállunk egy 20-30 perces pihenőre. 12 évnél idősebb, rendszeresen bicikliző gyerekek számára már javasoljuk a részvételt, vagyis családi programnak sem utolsó ez a közös kerékpárzás. Kérjük, hogy mindenki megfelelően felkészített (szervizben ellenőrzött) kerékpárral jöjjön! Különösen javasoljuk, hogy a kerekek, gumik, fékek legyenek rendben! Fejvédő viselését javasoljuk! A kulacsban legyen víz, és a kis hátizsákba, a széldzseki mellé érdemes betenni egy-két szendvicset és egy kis édességet is. 

Ha valakiknek út közben problémája akad, akkor a szervezők segítenek, szükség esetén be lehet ülni a kísérő autók egyikébe. Az indulásnál, ha valakinek hirtelen támad technikai problémája akad a BigBike kerékpárbolt szerelői segítenek (kérjük, hogy ne itt javíttassák meg a régen elszakadt fékbowdeneket, mert erre nem lesz idő!).

A túra biztonságos haladását a Kőbányai Rendőrkapitányság, a BRFK, és a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság mellett a Kőbányai Wolf Polgárőrség, és az Alfa Polgárőrség is segíti. Az útvonalon a Vuelta Sportiroda és a Kőkert Kft. autói és munkatársai segítenek a rászorulóknak.  

 

Időrend: 

  • Gyülekező: 8:00 órától a Kőbányai Szabadidő Központ (KÖSZI) előtt (1105 Budapest, Előd utca 1). A Szent László templommal szemben.
  • Indulás: 9:00
  • Érkezés Isaszegre: várhatóan 11:30-kor
  • Visszaindulás: 13:00
  • Visszaérkezés Kőbányára: várhatóan 15:30-kor
  • Táv: 60 km (oda-vissza)

 

Nevezés:

A túrán való részvétel ingyenes.

Az első 200 előnevező ajándék hátizsákot kap! 

 

Minden lelkes biciklist, kicsiket és nagyokat, családokat szeretettel vár a szervező Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Torna Club.

 

 

 

Részletes információk: -->> ITT!

Belépés
Elfelejtett jelszó