Kőbányai kerékpáros siker országúton
2015.07.09. 15:59

Július 5-én rendezték a szenior korosztályok országúti magyar bajnokságát, ahol Specziár Viktor, a Kőbányai Torna Club edzője és versenyzője szerezte meg a szenior 1-es kategória bajnoki mezét.

Néhány nappal a debreceni országúti OB után, július 5-én Kincsesbányán szervezték meg a szenior korosztályok mezőnyversenyét a Bringa Fesztivál keretein belül. A tikkasztó melegben az indulók egy 17,4 km hosszú, országúti körpályán tekertek a győzelemért, Kincsebánya-Gúttamási-Fehérvárcsúrgó-Kincsesbánya útvonalon, 170 méteres szintet leküzdve. A Kőbányai Torna Club versenyzője a korosztályának előírt 5 kört (87 km) végül győztesként 2:19:57-es idővel teljesítette, így rá került a bajnokoknak járó mez.

Specziár Viktor beszámolója:
„ A rajtnál meglepődtem, hogy milyen nagy mezőnyünk van. Aztán már csak a tempón lepődtem meg jobban, mert néha azt éreztem, hogy nemzetközi kategóriás versenybe csöppentem. A nagy meleg ellenére is 38 fölötti átlagot mentem a dombos terepen. Az első 2 körben még nem volt vészes a hőmérséklet, de aztán a következő 3-ban már szinte elviselhetetlen. Sajnos frissítő emberem nem volt, így 2 kulaccsal és minden zsebembe még kis flakonokkal vágtam neki a távnak.

A harmadik körben megnéztem, hogy mit csinál a mezőny, ha próbálkozok, de azt láttam, hogy rögtön próbáltak felzárkózni, ezért innentől már csak arra figyeltem, hogy erős ember ne szökjön, és jól helyezkedjek a mezőnyben. Az emelkedők egyébként elég jól mentek, és nem volt gondom a tempóval. Néha síkon nehezebb volt.

Az utolsó körben arra számítottam, hogy sokan akcióznak majd, de szerencsére, talán a meleg miatt, már nem nagyon volt akkora erő a mezőnyben. Az utolsó kanyarba sajnos elég hátul sikerült csak bemennem, de ismertem a befutó enyhe emelkedőjét és gondoltam, hogy akik elől vannak, el fognak fáradni. Szerencsére igazam lett és szépen fokozatosan gyorsultam fel, míg a többiek inkább lassultak. Szerencsére megnyugtató különbséggel sikerült megnyernem a versenyt.”

Belépés
Elfelejtett jelszó