Tarolt a Hungaroringen a Kőbányai Torna Club
2015.07.15. 13:42

A KTC színeiben öt versenyző, négy távon, hét kategóriában, összesen öt arany és két ezüst érmet szerezett a III. Tour de Ring kerékpáros hétvégéjén. A június 11-12. között megrendezett viadalokon (24 órás, 24 körös, éjszakai valamint gyermek verseny) az egyesület nyolc tagja vett rész, közülük öten dobogóra is állhattak.

Szombaton 14 órakor rajtolt az embert próbáló VelenceBike RING24 elnevezésű 24 órás verseny a Hungaroringen, ahol csapatban és egyénileg is lehetett gyűjteni a köröket egy teljes napon keresztül. A megmérettetésen a Kőbányai Torna Club színeiben Dr. Kovács Kristóf indult, aki 152 kör (645 km) megtétele után az abszolút ezüstéremmel, de a legjobb magyarként távozhatott. Csupán három körrel maradt le a győztes, szlovák Zdeno Vojticko mögött.

Fotó: Bak Ferenc

Fotó: Bak Ferenc

„Tudtam, hogy szombaton tudok gyorsan menni, vasárnapra nem leszek olyan állapotban, hogy nagyon sietni tudjak, így szombaton délután folyamatosan a 6 fős váltók erős soraival igyekeztem menni, és egyben kontrollálni a dobogóra esélyes egyéni versenyző társakat. Ez maximálisan eredményesen sikerült, egészen este 11 óráig folyamatosan 33-34 km/h-s átlagot mentem, szépen adtam a köröket az egyéni versenyzőknek.
Az éjszaka is jól telt, nagyobb holtpont nélkül két kisebb 5 perces megállással, de azért már lassabb tempóban (29-30 km/h). Hajnalban jött a kalapácsos ember, és fél hétkor ki kellett mennem a boxba, és leülnöm, mert akkor a szervezetem kezdte megadni magát. De szerencsémre a segítőim bíztatása, és némi táplálék elfogyasztása után újult erővel vágtam neki a folytatásnak, és innentől már egyenletesen tartottam a második helyem.” – mondta Kristóf a verseny után.

A szombat esti 13 körös NightRide-ot is eredményesen zárták a KTC-sek: a Tóth Éva a nők között az abszolút harmadik helyen végzett, ami számára a master női kategória dobogójának legfelső fokát jelentette. Specziár Viktor az abszolút második helyen zárta a versenyt, így kategóriájában - master férfi – az első helye végzett. Mindketten magabiztos, több mint 3 perces előnnyel értek célba. Jó bemelegítés volt ez a másnapi 24 körös versenyre.

A vasárnap 10 órakor rajtoló a 24 körös versenyen Tache Marike (KTC - Team Milawo ) a nők között végig toronymagasan vezetett, lényegében végig az élbolyban helyezkedett, és győzött. Férfiaknál pedig Specziár Viktor a Master kategóriát nyerte magabiztos előnnyel.

Marike beszámolója a versenyről:
A verseny alatt igazán jól éreztem magam, hamar ráéreztem a pálya ritmusára, a 40C° meg kifejezetten jól esett. A fiúk nem nagyon szorítottak le, sőt, úgy éreztem tetszett, amit csinálok. A vége felé még jobban fokozódott a tempó, az utolsó előtti körben pedig Specziár Viktornak sikerült pár emberrel elmennie és megnyernie a Férfi Master kategóriát. Erre a támadásra már nem tudtam megfelelően reagálni, így fél percre jöttem meg a mezőnnyel abszolút 24. helyen, 5 percre az első helyezettől, első nőként.

A hétvége legeredményesebb és egyben legfiatalabb KTC versenyzője pedig Majoros Dávid volt, aki a szombati és a vasárnapi gyermekversenyt is megnyerte utánpótlás kategóriában, így két arannyal zárta a hétvégét.

Belépés
Elfelejtett jelszó