Romániában versenyeztek a KTC bringásai
2015.07.29. 15:02

Egy arany és egy bronzéremmel tért haza a Kőbányai Torna Klub SE kerékpáros szakosztályának két versenyzője a lugosi Max Ausnit Kupáról. Tache Marike (KTC-Team Milawo) nők között az abszolút első helyen végzett, Borbély György (KTC-Peloton SE) pedig a Master 2 kategóriában harmadikként ért célba.

Marike beszámolója:

Idén második alkalommal vettem részt a lugosi Max Ausnit Kupán, mely jelenleg Romániában a harmadik legszínvonalasabb országúti verseny a Szebeni- és a Székely Körverseny után. A 111 km-es útvonal nagyon izgalmas és technikás volt, tökéletes aszfalttal, pár méter strade bianche-val és 1350 m szintkülönbséggel.

Az összes kategória együtt rajtolt, így egy nagyon komoly, több mint 200 fős mezőny jött össze, erős csapatokkal és profi versenyzőkkel, mint Eduard Grosu (Nippo Vini Fantini). Egyből 3 km-es emelkedővel indult a verseny, ahol sikerült egyedüli lányként a spiccel felmennem, és látni az abszolút győztes, Nechita (Tusnad Cyling Team) elmenését. Ezután a főmezőny jelentősen megnövelte a tempót, és megúsztam róluk.

Bevártam a rám felérő bolyt, amiben két lány is benne volt, Dumitru és Piringer. A következő 50 km-ben végig az első 4-5-ben helyezkedtem és többször is vezettem, majd a 70. km-nél, a leghosszabb emelkedőn elmentem Piringerrel és egy juniorral, így már csak ketten maradtunk lányok. A lejtmenet után pár minket üldöző fiúval újra összeálltunk, nagyjából 10-en lehettünk. Ebből a legtöbbet mi lányok és még ketten-hárman vezettünk. Az utolsó 10 km-en kétszer próbáltam elmenni, időben meggondolva magam, a sprintre érdemesebb tartogatni az erőmet. Az utolsó 300 m-en megindultam és sikerült fölényesen nyernem a véghajrában, így megőriztem a tavalyi győzelmemet!

Csapattársam, Borbély Gyuri pedig, aki bátran próbálkozott elmenni az elején, 3. lett a kategóriájában.„

Belépés
Elfelejtett jelszó