Autómentes Nap Kőbányán szeptember 18-án
2015.09.15. 10:30

Csatlakozva az Európai Mobilitási Hét akcióhoz, Kőbányán 2015. szeptember 18-án pénteken kerül sor az „Autómentes Nap” helyi programjára. A kerületben működő iskolák csoportjai kerékpártúrán és ügyességi versenyen vesznek részt.

Immár negyedik éve, 2015-ben is csatlakozott a Kőbányai Önkormányzat az Európai Mobilitási Hét akciósorozathoz. Kőbányán szeptember 18-án pénteken reggel 9 órakor a KÖSZI előtt ünnepélyes megnyitóval kezdődik az „Autómentes Nap” programja.

Az iskolások kerékpártúrát tesznek a Sportligetbe, ahol sport és kulturális, környezetvédelmi vetélkedőn mérik össze erejüket. A kerékpártúra érinti a kőbányai pincerendszer egy részét, az Óhegy parkot, a Sibrik Miklós út – Harmat utca kereszteződésénél kialakított új „Biciklis Pont”-ot is. A kerületi óvodák csoportjai a KÖSZI előtt és a forgalom elől ezen a napon lezárt Ászok utcában vidám, játékos vetélkedőn, aszfaltrajz versenyen vesznek részt.

A rendezvényen a tavalyihoz hasonlóan, mintegy 700 résztvevőre számítanak. A programok sikeres lebonyolítását a Kőbányai Torna Club, a BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., a KŐKERT Nonprofit Kft., a Bohus Biztonsági Szolgálat Kft., a Hungary Ambulance Kft., a Safety Hungária Kft. és a Kőbányai Polgármesteri Hivatal kiváló együttműködése garantálja.

Az iskolások részletes programjáról bővebb információ itt>>> olvasható

Belépés
Elfelejtett jelszó