BringaAkadémia, mint jó gyakorlat
2015.08.29. 08:58

A TÁMOP 3.1.1 kiemelt projekt keretében az OFI Jó gyakorlatok címmel rendezett műhelykonferenciát 2015. augusztus 27-én Budapesten.

A műhelykonferencián a BringaAkadémia programot Abelovszky Tamás képviselte, aki közösen tartott előadást Varga Zsókával, a Kolonics György Általános Iskola tanárával. Abelovszky Tamás a BringaAkadémia program felépítését, az általános iskolák számára benne rejlő lehetőségeket mutatta be előadásában, míg Varga Zsóka a BringaAkadémiára épülő jó gyakorlatokat mutatta be a pedagógusokból, intézményvezetőkből álló szakmai közönségnek.

Mindemellett a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium pedagógusa médiatanítási gyakorlatukat mutatta be. A Vörösmarty Mihály Gimnázium drámatanítási, a Veres Pálné Gimnázium mentálhigiénés, a Patrona Hungarie Katolikus Iskolaközpontnak pedig a jelenismeret beszélgetőórák foglalkozásait, módszereit ismerhették meg a résztvevők. Bemutatásra került a Szent Margit Gimnázium szervezetfejelsztési gyakorlata is. A Pipacsvirág Magyar–Angol Két Tanítűsi Nyelvű Általános Iskolában a sakk-logika oktatását vezették be néhány éve, melynek előnyeiről tartott előadást az intézményvezető. Az utolsó plenáris előadás során az interaktívtábla matematikaoktatásban való felhasználását prezentálta a Szent Margit Gimnázium pedagógusa. A jó gyakorlatok bemutatása végén azok adaptálási lehetőségeire is kitértek az előadók.

Belépés
Elfelejtett jelszó