BringaAkadémia-nap Érsekhalmán és Hajóson
2015.12.08. 11:36

2015. december 7-én avatta fel a két szomszédos település polgármestere a forgalmas 54-es út mellett épült új kerékpárutat. A közel 4,5 kilométeres szakasz megépítésére Érsekhalma 160, Hajós pedig 200 millió forint támogatást nyert KÖZOP forrásból. Az átadáshoz kapcsolódóan a BringaAkadémia csapata kerékpáros projektnapot, illetve bringatúrát szervezett Hajós és Érsekhalma iskolásainak.

A KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0058 azonosítószámú, "Kerékpárút-hálózat fejlesztése az 54. számú főúton, Hajós és Érsekhalma közötti szakasz" című projekt keretében épült bringaút megépítésének köszönhetően Érsekhalma és Hajós között immár biztonságosan lehet bringával közlekedni. A két polgármester hangsúlyozta, hogy a kibővült infrastruktúra a hivatásforgalmi igények kielégítése mellett elősegíti a szabadidős biciklizést is. A hajósi borpincék egyedülálló hangulata éppúgy vonzó lehet az Alföldet felfedező bringásoknak, mint az EuroVelo 6-os (Duna-menti) kerékpárútról letérőknek. A térségben egyre több olyan kerékpárút segíti a biztonságos kerékpáros közlekedést, melyek lassan összefüggő hálózatot alkotnak, még nagyobb teret biztosítva a biciklitúráknak. Horváth Roland, Érsekhalma polgármestere elmondta: a „sváb sarok” települései – Nemesnádudvar, Érsekhalma, Hajós és Császártöltés – további közös ügyekben (legyen az újabb kerékpárút építése, vagy a turisztikai vonzerő fejlesztése) gondolkodnak. Érsekhalma tavasszal a Forró kemence–hideg pince napok elnevezésű rendezvénnyel szeretné az első bringás turistákat a csábítani a településre.

A kerékpárút átadásához kapcsolódóan december 7-én délelőtt az érsekhalmai általános iskolában a gyerekek elméleti és gyakorlati kerékpáros tudásukat tesztelhették játékos, interaktív feladatok segítségével a BringaAkadémia jóvoltából. A délután folyamán a hajósi általános iskolából mintegy 100 diák tett rövid túrát a pincesorra az átadóünnepség helyszínére, ahol a polgármesteri köszöntők mellett látványos kerékpáros bemutató várta őket, illetve az Érsekhalmáról kerékpáron érkező Mikulást és krampuszait. A programokon résztvevő érsekhalmai gyerekek kerékpáros fejvédőket, illetve lámpaszetteket, a hajósi tanulók pedig fényvisszaverő szalagokat kaptak ajándékba a biztonságos közlekedés jegyében.

A rendezvényen készült fényképek honlapunkon és Facebook-oldalunkon is elérhetők.

  

   

Belépés
Elfelejtett jelszó