Rekord részvétel a Kőbányai Mobilitási Héten
2019.09.23. 10:53

Európa szerte szeptember 16-22. között tartják az Európai Mobilitási Hét programjait, melyhez a Kőbányai Önkormányzat immár kilencedik alkalommal csatlakozott. Egyebek mellett bringás reggeli, Iskolás Autómentes nap és Autómentes Családi nap is várta az érdeklődőket Kőbányán. A programokon közel kétezren vettek részt.

Szeptember 17-én, kedden, a bringás reggelin közel 300 kerékpáros indíthatta egészségesen a napot: gyümölcs, péksütemény, ásványvíz és gyümölcslé volt a menü azoknak, akik ellátogattak a Liget térre. Az idei évben ez volt a negyedik bringás reggeli a kerületben.

Szeptember 20-án, pénteken reggel 9 órakor a Kőbányai Szabadidő Központ előtt D. Kovács Róbert polgármester megnyitójával kezdődött az óvodások és iskolások Autómentes Napja. Az iskolások a KÖSZI-től letekertek a kőbányai pincerendszerbe, majd rendőri felvezetéssel az Óhegy park, és a Sibrik Miklós útnál kialakított biciklis szervizpont érintésével gurultak át a Sportligetbe. Itt a 14 iskolából érkező diákok egy több állomásból álló bringás ügyességi, közlekedésbiztonsági és helyismereti vetélkedőn próbálhatták ki magukat. A sportosabbak pedig mountain bike versenyben mérhették össze erejüket.

A kerületi óvodák csoportjai számára a KÖSZI előtt játékos vetélkedő, a forgalom elől lezárt Ászok utcában pedig aszfaltrajzverseny volt a program. A délelőttöt a Szabadidő Központ előtt és a Sportligetben is látványos triál bemutató színesítette. A péntek délelőtt programjain több mint 300 óvodás és 310 iskolás vett részt. A programok sikeres lebonyolítását a Kőbányai Önkormányzat, a Kőbányai Torna Club, a Kőbányai Kocsis Sándor Sportközpont, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, a BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága, valamint a kerületi Polgárőrség kiváló együttműködése garantálta.

 

Szeptember 21-én, szombaton délelőtt egy 30 km-es helyismereti kerékpáros túrával kezdődött az Autómentes Családi Nap. A túra 10 órakor indult az Óhegy Parkból, érintette a Csősztornyot, a Bánya tavat, a Csajkovszkij parkot és a Szent László templomot is, a cél pedig a Naplás tó volt. A családi programok délután 13 és 17 óra között várták az érdeklődőket szintén az Óhegy parkban: ügyességi pályán, bringapárbajon, KRESZ totón és egy izgalmas nyomozáson gyűjthette a Kőbánya Bringa tallérokat több mint 300 család, garantált ajándékokért. Az eseményt kismotoros felvonulás és kerékpáros „bánya túra” színesítette, majd 17 órakor sorsolás zárta, ahol több tucat ajándék mellett egy kerékpár is gazdára talált.

Belépés
Elfelejtett jelszó