Buruczki Szilárd Piliscsabán is az élen
2012.09.26. 13:10

Múlt hétvégén, Piliscsabán került megrendezésre a 6. Életfa Terepfesztivál, amely évek óta az egyik legszínesebb és legnehezebb tömegsportrendezvény Magyarországon, a terepsportolók év végi megmérettetése. A Terepfesztivál keretein belül hegyikerékpár maratont is rendeztek, melyen Buruczki Szilárd, a Merida Kőbánya TC versenyzője végzett első helyen.

 Az Életfa Terepfesztivál fő versenyszáma idén is a terepduatlon volt, ahol nemcsak a fantasztikus pilisi terep várt a legkisebbekre és a nemzetközi szintű versenyzőkre egyaránt, hanem a X2S hagyományaihoz híven a pálya különleges akadályai is komoly kihívás elé állítottak mindenkit. A gyerekverseny elsősorban ügyességi pálya volt, a nagyobbaknak már komoly terepen kellett bizonyítani rátermettségüket. A duatlon verseny mellett hegyikerékpár maratont is rendeztek. Ezt a számot a Merida Kőbánya TC képviseletében Buruczki Szilárd, többszörös magyar bajnok nyerte.

 

„Korábban is voltam ezen a rendezvényen, akkor váltóban indultam egy futó sráccal. Akkor is nyertünk, de most külön indultunk, ezúttal is sikerült meghódítani a dobogó legfelső fokát mindkettőknek. Jó emlékek fűztek ehhez a versenyhez, most is nagyon vártam a versenyt. Technikás pályát jelöltek ki Tóth Viktor X2s csapata, voltak benne izgalmas részek. Két, 12 kilométer hosszú kört kellett megtenni, amit nem is teljesen maratonnak neveznék, mert ahhoz túl rövid és technikás. Inkább egy hosszú, régi XCO pályához tudom hasonlítani, ami még 10 évvel ezelőtt volt divat.
Az első körben meglógtam a többiektől, de egy több perces eltévedés miatt nem volt borítékolható a győzelmem. A második kör közepén tudtam visszahódítani az első helyet, addig is teljes erővel kellett tekernem. Örülök a győzelemnek, rendesen meg kellett dolgoznom érte.”
– nyilatkozott a verseny után Buruczki.

Eredmények - Master férfi kategória:
1. Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) 1:11:39
2. Szalay Péter (Haibike X2S Team Master) 1:17:38
3. Hegedüs Ádám (X2S Haibike Team Master)1:25:05

Belépés
Elfelejtett jelszó