Öt éremmel indította a téli kerékpáros szezont a KTC
2012.10.16. 12:46

Hétvégén elkezdődött a téli bringás szezon az első hazai terep, vagy más néven cyclo-cross versennyel. Az albertirsai versenyt öt éremmel zárták a Kőbányai Torna Club versenyzői.

 Várhatóan ezen a télen is, a már közel tíz futamból álló, mindig más városban szervezett Supercross sorozat teljesítése lesz a legnagyobb kihívás. A szezon első komolyabb „felkészítő” versenyére hétvégén Albertirsán került sor. A pálya szezon felvezető versenynek tökéletesen megfelelt: a 3,2 km-es körpálya, nagyrészt murvás és erdei utakon vezetett, kisebb szakaszon aszfalt úton. A szervezők egy patakátkeléssel és három helyen leszállós, átugrós akadályokkal nehezítették a versenyzők dolgát. A célterületet az Albertirsai Sportközpontnál jelölték ki.

Az Irsa Crossra az ország számos pontjáról érkeztek csapatok, és természetesen részt vett a Merida Kőbánya TC is. Mivel a kőbányai csapat legeredményesebb versenyzője, a cyclo-cross magyar bajnok Buruczki Szilárd egy szlovákiai, nemzetközi versenyen mérette meg magát, így nélküle utazott a csapat Albertirsára. Ennek ellenére több kategóriában is dobogóra álltak a KTC versenyzői: a hobbi fiúknál Méhes Dávid, a hobbi lányoknál pedig testvére, Méhes Mercédesz állt a dobogó legfelső fokára. A sport kategóriában is volt kinek tapsolni: a férfiak között Papp Gábor, nők között pedig Tóth Éva végzett harmadik helyen. A legkisebbeknél Tóth Bende Balázs második helyének örülhettünk.

Buruczki Szilárd a szlovák cyclo-cross kupa 4. futamán Borován kezdte a téli szezont, ahol az utolsó sorból indulva a 6. helyre küzdötte fel magát az 50 fős mezőnyben. A következő verseny október 21-én az EthicSport – Decathlon Kupa, a Supercross sorozat első állomása lesz, ahol már Buruczki is rajthoz áll.

Eredmények:

Hobbi Fiú (1 kör) 2002-2006
1. Seres Zoltán Tessedik
2. Tóth Bende Balázs Merida Kőbánya TC
3. Seres Olivér Nyitnikék Óvoda

Hobbi Leány (3 kör)
1. Méhes Mercédesz Merida Kőbánya TC

Hobbi Fiú (4 kör) 1993-1982
1. Méhes Dávid Merida Kőbánya TC
2. Szeker Balázs Kossuth L. Gimnázium
3. Bán Marcell Kossuth L. Gimnázium

Sport Férfi (7 kör) 1993-1982
1. Szalma Csaba Trek SE
2. Sáska Zoltán ASE Kerékpár
3. Papp Gábor Merida Kőbánya TC

Sport Női (7 kör) 1981-1973
1. Orosz Anita 1981 Budapest Trek SE
2. Derda Tímea 1980 Kistarcsa ASE Kerékpár
3. Tóth Éva 1975 Budapest Merida Kőbánya TC

Belépés
Elfelejtett jelszó