Buruczki második lett a SuperCross ózdi futamán
2012.11.06. 15:05

November első hétvégéjén ismét dobogóra állhatott Buruczki Szilárd, a Merida Kőbánya TC versenyzője. A SuperCross sorozat második futamán Fejes Gábor mögött, második helyen ért célba.

Újfent száz fölötti volt az indulók száma a SuperCross soron következő, ózdi futamán, vasárnap. A felnőtteknél a versenyt Dósa Eszter (Vitalitás SE – SCOTT – Nuttrixxion) és Fejes Gábor (Dr. Bátorfi Agria KTK) nyerték – ezúttal mindketten magabiztos előnnyel értek célba. Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) és Búr Zsolt (Alpinbike Team Giant) féltávig közösen rótták a köröket, majd Buruczki elszakadt Búrtól és Fejes után eredt, végül a második helyen gurult be a célba.

A kazincbarcikai pályához hasonlóan az ózdi is csúszós, enyhén nedves volt – délre, az elit futam rajtjára már elég jól kijárták a nyomvonalat a gyerekek és a szenior korú versenyzők. Az időjárásra most sem lehetett panasz, így ismét elmaradt a téli CycloCross versenyek kelléke: vagyis a nyakig érő sár.

„Tavaly országúti jellegű volt a pálya, de most technikásabb nyomvonalat jelöltek ki a rendezők. Nekem jobban tetszett, mint az előző években, és a rendezés is szuper volt. A még jobb eredményhez még hiányoznak a verseny kilométerek a lábamból, hogy jobban felgyorsuljak, de remélem, futamról futamra egyre jobb leszek. Azt éreztem a verseny első harmadában, hogy lassúak a lábaim, nem pörögtem fel eléggé. Aztán féltávnál kezdtem elkapni a pálya ritmusát, de addigra már túl sok hátrányt szedtem össze ahhoz, hogy utolérjem az élen tekerő Fejes Gabit.”- mesélt a versenyről a Merida Kőbánya TC versenyzője.

A III. SuperCross sorozat két hét múlva, november 18-án, egy új helyszínen, Veszprémben folytatódik. Talán addigra igazi, őszi-téli hangulat lesz, és így kellően összesarazzák magukat és egymást is a bringások.

Eredmények:

Elit felnőtt férfi (8 kör)
1. Fejes Gábor Dr. Bátorfi Agria KTK 0:59:42
2. Buruczki Szilárd Merida Kőbánya TC 1:00:08
3. Búr Zsolt Alpinbike Team Giant 1:00:53

Felnőtt nők (6 kör)
1. Dósa Eszter Vitalitás SE - Scott - Nutrixxion 0:53:48
2. Módos Gabriella Merida Maraton Team - CST 0:56:06
3. Németh Nóra Alpinbike Team Giant 0:56:32

Belépés
Elfelejtett jelszó