Bringás családok lepték el a Népligetet
2013.05.30. 16:40

Május 26-án, vasárnap sok száz bringás gyerkőc és családja vette birtokba a Népliget ösvényeit az I. Decathlon Kerékpáros Gyermeknapon.

Rengeteg bringás program várta a családokat a Ligetben: kerékpáros oktatás, bemutatók, kézműves programok, bringás ügyességi pályák szórakoztatták a több száz gyermeket. Hatalmas sikert aratott Nagy Gizmo Attila és barátainak freestyle showja és a külön erre az alkalomra felállított triálpáján zajló bemutatók is. Az esemény jelenlétével Hegedűs László világranglista 6. helyezett triál versenyző is megtisztelte, és többször is bemutatózott a Leier pályan.

 

Szép számmal vettek részt a 10 órakor induló sprint versenyen is, ahol a korosztályuknak megfelelő kategóriában indulhattak a gyerekek. Az egészen piciket az aszfalton kijelölt betonpálya, míg a nagyobbakat a fák között kanyargó versenypálya várta. A kis versenyzők legjobbjai korcsoportonként állhattak a dobogóra, ahol az első helyezettek az érmen túl egy kupát is hazavihettek.

Külön jutalmazták a legtöbb gyermeket megmozgató kőbányai iskolákat: a Janikovszky Éva Általános Iskola (több tagizntézménnyal) a Szent László Általános Iskola és a Kada György Általános Iskola 1-1 tablettel gazdagodott a Kőbányai Torna Club jóvoltából. A Janikovszky iskola a tablet mellett a Kőbányai Önkormányzat által felajánlott 50.000 forint értékű nyereményt is hazavihette, mint a legtöbb résztvevőt megmozgató kőbányai szervezet. A Decatlon Gyereknapot a családi túra zárta.


Sprintverseny eredmények:
U5 Lány
1. Urbán Léna
2. Dudás Boglárka
3. Schiller Sára

U5 Fiú
1. Tunyogi-Andersen Bendegúz
2. Szabó Bendegúz
3. Kónya Bence

U7 Lány
1.Dudás Zsófia
2.Urbán Emma
3.Novothny Petra

U7 Fiú
1. Polgár Lázár
2. Schiller Máté
3. Bánki Zoltán

U9 Lány
1. Kocsis Kitti Laura
2. Oláh Zsófia
3. Tomasskovics-Németh

U9 Fiú
1. Majoros Dávid
2. Varga Kristóf
3. Oreysier Kevin


U11 Lány
1. Szederkényi Lilla
2. Mizsei Anna
3. Mózer Réka

U11 Fiú
1. Polgár Milán:
2. Fehér Tamás
3. Oláh Donát

U13 Lány
1.Palyor Fanni
2.Molnár Fanni
3.Mihályi Fanni

U13 Fiú
1.Geiger Dávid
2.Oláh Boldizsár
3. Duynstee Dániel

U15 Fiú
1.Varga Bálint
2.Kiss Andris
3. Lugosi Dávid

Belépés
Elfelejtett jelszó