Bükk Maraton és ami mögötte van
2013.08.15. 16:41

Buruczki Szilárd legfrissebb blogbejegyzése az elmúlt másfél hónap versenyeiről.

Sziasztok!

Rég jelentkeztem blog formájában, de mindenki számára követhető voltam rövid posztokkal a facebook-os oldalamon.

A szezon kezdet nagyon jól sikerült, sorba nyertem a versenyeket, de május közepe óta nem igazán találok magamra. Szerettem volna kideríteni, hogy miért vagyok fáradékony. Ezért a Duna maraton után elmentem a Sportkoriba vérvételre, hátha fény derül a kritikán aluli teljesítményre. Az alacsony értékek is mutatják, hogy leharcolt állapotban vagyok. Valószínűleg a gyengébb erőnlét oka a tápanyagok rossz felszívódásának köszönhető. Lassan, de biztosan javuló értéket mutatott a 2. vérkép értéke. Edzőm Tisza Zoli tanácsára kevesebbet edzek, hogy jobban tudjak regenerálódni és visszatölteni magam magasabb szintre. Az idei szezonban kevesebb versenyen indulok, hogy gyorsabban rendbe jöjjek.

Sajnos a maraton VB rendkívül nehéz pályáján is csak a gyenge formámat tudtam megmutat. Erőnlétileg és technikailag is nagyon kemény pályát jelöltek az osztrák sógorék a kitzbüheli hegyek között. Már a rajt után a hegy lábáig 40-50km/h tempót diktáltak a legjobbak. Elérkeztünk a hegyhez, már ledobtam a vasmacskát, csak túlélésért harcoltam.
Nagy élmény volt végig menni a 95km 4400m szintemelkedésű technikás pályán. Az utolsó lejtő volt a legdurvább, 1900 méteről egy dh pályát kellett abszolválni fél órán keresztül 5 fokban. A segítőink szuperek voltak, több helyen tudtak frissíteni és feladni meleg ruhát. Köszönöm a segítséget Rusinak, Dunai Iminek és Kocsis Sanyinak és a szövetségnek a lehetőséget, hogy ott lehettem a legjobbakkal. Kár lett volna kihagyni, egy élmény volt válogatott színekben indulni. :-)

 

Ezek után a Duna Marcin a maraton OB-n kissé fáradtan indultam az erős mezőnyben. A lengyel Kross csapat 3 taggal is képviselte magát a Duna maratonon. Az egész Waberer's csapat a túlerejét fitoktatva indult a magyar bajnokságon. Nekem 1,5 órig futott jól a szekér, amikor leszakadtam Partiról és Juhászról. Már csak turista tempóban tudtam közlekedni a pálya hátralévő részén, leszorulva az OB dobogóról. Köszönöm a Bringabandának a szuper itatást. Az OB után határoztam el, hogy elmegyek a sport koriba megnézetni a vérképemet...

A Bükk maratonon sem voltam még teljesen rendben, azért elindultam az top maraton összetett első hely megtartása miatt. Már az első hegyen kemény volt a tempó, Blazsó Marci és Fejes Gabi rángatták szét a mezőnyt. Nem sok sikerrel próbáltunk felérni rájuk Buzsóval, gondoltuk majd csak befogjuk Fejes Gabit, terepen úgyis belassul. Buzsó húzta a tempót és én is besegítettem, az első technikás lejtőn kamikaze módra eresztette a gépet, hogy leszakítson. Biztos a beszólásom a rajtnál paprikázta fel "még vérszegényen is lenyomlak" mondtam Buzsónak. :) Inkább a biztonságra mentem rá, fontosabb az összetett helyezés, meg nem lenne jó a technikát sem szét gyilkolni. Kissé leszakított, de még sokáig látótávolságon belül volt Buzsó.

No para, majd a 2. körben utolérem, de sajnos ahogy mentem ki a 2 körre hallottam, hogy eldefektelt... Bíztam benne, hogy egyszer csak utolérem a 2 körben Fejes Gabit. Ráadásul az utolsó Nutrixxion XX zselémet is elvesztettem, pedig nagy szükség volt rá. Szerencsére Hudák Szilvi kölcsönadta egy konkurens gyártó zseléjét, nem volt az igazi, de megmentette az életemet. :) Köszi Szilvi, hálám a sírodig üldözni fog. :)

Már csak begurulni kellett a célba, az utolsó kilométer, a szántóföldes rázató nagyon nem hiányzott. Ilyen állapotban nagyon örültem a 3. helynek is, bár az arckifejezésemen nem ez jön át, inkább csak a hulla fáradság látszik. Meglepett Fejes Gabi győzelme, bár Marci eldefektelt, mint tavaly is, én meg nem vagyok százas...

Összességében jól szervezett volt a 12. Bükk maraton is, nagyon jól ki volt jelölve a pálya, csak lehetne még több élvezhetőbb, technikásabb pálya szakasz. Köszönöm az itatást Erikának és Ritámnak, kulcsfontosságú volt ebben a nagy melegben. A technika jól szuperált, nem lehet panaszom a Merida BigNine Teamre, eddig a legjobb gépem!
Következő versenyem a herendi Nyugat maraton kupa lesz, addig is építem vissza a formát.

Remélem következőre még jobb hírekkel tudok szolgálni.
Szilárd


MERIDA Kõbánya TC
www.facebook.com/buruczki
www.buruczki.hu

Belépés
Elfelejtett jelszó