Kőbányai kerékpáros siker országúton
2013.09.11. 17:03

Tóth Éva, a Merida Kőbánya TC versenyzője, újabb két érmet gyűjtött be ultratávú, 12 és 24 órás országúti versenyeken.

Három héttel a Tour de Ringen szerzett két arany után a következő megmérettetés a 24 óra BRINGA elnevezésű országúti ultratávú verseny volt, augusztus 24-25-én, a kiskunlacházi repülőtéren. A fő versenyszám a 24 órás egyéni, páros és csapatverseny volt. A Kőbányai Torna Clubot a 24 órás versenyszámon Tóth Éva és Káldi Attila, a 12 órás versenyszámban Ladányi Norbert képviselte. Mindhárman egyéniben indultak. A 7 kilométeres körpályán a nők között Évi 67 körrel, 483 megtett kilométerrel végül a dobogó második fokára állhatott fel.

 

„Rendkívül jól esett, hogy mind Attila, mind én kiemelt rajtszámot kaptunk, név szerint lettünk beszólítva, így az élről rajtolhattunk el. A pálya egy 7 km-es körpálya, ami bőven elég széles volt a rekordszámú indulóhoz, lehetett bolyozni. Néhány kanyar, illetve egy 180 fokos visszafordító tarkította a monoton, teljesen sík pályát. A szembeszél időnként nagyon megnehezítette a dolgunkat. Több órán keresztül az élen haladtam, majd 2 defekt is beesett, amitől visszaestem a második helyre. Hajnaltól igyekeztem megőrizni a dobogót, leginkább a második helyet, ami végül sikerült.” – mesélte Tóth Éva.

   

Káldi Attilának gyomorproblémái miatt 7. helyre sikerült begurulnia, de így is 630 kilométert tekert le. A harmadik KTC-s csapattárs, Ladányi Norbert, a 12 órás versenyszámban élete első hosszú távú országúti versenyén 14. lett, 210 km megtétele után.

Szeptember 7-én újabb kőbányai aranynak örülhettük, ugyanis Tóth Éva begyűjtötte második ultratávú aranyát a HARKÁNY-TOUR Nemzetközi, 12 órás kerékpárversenyen. A nyílt országúti viadal valóban az országúton, forgalom mellett zajlott, 12,8 km-es körpályán. A pálya nyomvonala ezúttal nem végig síkon vezetett: egy komolyabb emelkedő mellett helyenként dimbes-dombos úton, de jó minőségű aszfalton tekertek. A szervezők bójákkal, kordonnal biztosítottak egy forgalmi sáv szélességű útszakaszt. A pálya egy része (3,5 km) jól járható bringaúton haladt. A pálya mellett rengeteg rendőr és közel 100 önkéntes biztosította a versenyzők számára a nyugodt versenyzést. A 12 órás verseny egy szüreti fesztivál részeként zajlott, így a célterületen rengetegen szurkoltak a bringásoknak. Évi végül – saját elvárásait is felülmúlva – 307 kilométerrel nyert a nők között.

Eredmények:
24 óra BRINGA: http://24orabringa.hu/eredmenyek/
Harkány Tour: http://www.tourdeharkany.hu/tosport/item/720

Belépés
Elfelejtett jelszó