Épül a pumpa-pálya Kőbányán
2013.09.19. 20:17

Szeptember 20-ra elkészül Kőbánya első bringás pumpa-pályája. Hogy az mi? Nézd meg, és megtudod!

Épül a pumpa-pálya

 

A kőbányai Sportliget sarkán, a Bányató utca végén szeptember eleje óta nagy munkálatok folynak.

A Kőbányai Torna Club lelkes és hozzáértő bringásai gépeket irányítanak, földet túrnak, locsolnak, lapátolnak,  és szép lassan kezd kirajzolódni, hogy mi is lesz itt. Egy hatalmas, földből gyúrt élmény, egy majdnem 100 méter hosszú, hullámokból és döntött kanyarokból álló, különleges bringapálya.

Első látásra a hullám-pálya lenne a legjobb név rá...

 

De vajon miért hívják mégis pumpa-pályának?

 

A világon egyre több városban épülnek ilyen és ehhez hasonló pályák, amelyeken hatalmas élmény a gurulás. Nem a tekerés, hanem a gurulás! Ugyanis ezen a pályán az ügyes bringások nem tekerik a pedált, hanem ügyes testsúlyáthelyezéssel, és a kormány "pumpálásával" növelik a sebességüket. Még nézni is jó! Hát még csinálni...

A pálya a Sportligetben szabad területen áll. Bárki, bármikor kipróbálhatja - ha elég felkészültnek érzi magát.  

 

A pumpa-pálya nem játszótér!

 

A pálya használata semmivel sem veszélyesebb, mint a forgalomban biciklizni - de az nem állítható, hogy nem veszélyes. Bringával elesni mindig kellemetlen - és itt sem jó érzés. A pálya mellett nincs állandó felügyelet, az bármikor használható - éppen ezért érdemes betartani néhány alapszabályt!

Egy jótanács: ahhoz, hogy ráérezz az ízére, ne ülj rá a nyeregre! Emelkedj fel a nyeregről, kapaszkodj erősen a kormányba, stabilan, mindkét lábaddal állj a pedálokon, és hajrá! A többi már jön magától...

A bringás pumpa-pálya nem játszótér, hanem egyfajta sportlétesítmény. Csak saját felelősségre és megfelelő odafigyeléssel használható! 

A pályán egyszerre csak egy bringás tartózkodhat. Kerülni, előzni szigorúan tilos!

A pályán a fejvédő használata kötelező!

Mindig legyen veled valaki, ha a pályára felmész! Ha baj van, tudj kitől segítséget kérni (ez akkor is hasznos, ha hosszabb erdei túrára mész - mindig vigyél magaddal valakit!)

A pálya esőben nem használható - a saját testi épséged és a pálya megóvása miatt is.

A sportligetben egymás mellett van egy kicsi (kezdő) és egy nagyobb (haladó) pálya. Mindenkinek azt javasoljuk, hogy először a kicsin próbálja ki magát, és ha már ráérzett a lényegre, és biztonsággal veszi a kisebb dombokat és kanyarokat, akkor és csak akkor menjen rá a nagy pályára!.

A pálya megóvása érdekében a pályára görkorcsolyával, rollerrel vagy más, keskeny kerekű eszközzel felmenni nem szabad! A pálya külső, füvesített részére felmenni, vagy onnan földet elveni nem szabad. A pályát átalakítani, megrongálni szigorúan tilos!

A pályát a KTC bringásai a Kőbányai Önkormányzat engedélyével, saját erőből, saját költésgükre építették. Kérjük, vigyázz rá! 

 

Kiváló szórakozás - és hasznos tudást ad

 

A pumpa-pálya amellett, hogy nagy élmény rajta a gurulás, egyben nagyon jó arra is, hogy a használója megtanulja profi módon, biztonsággal kezelni a kerékpárját - ami aztán a hétköznapi közlekedés során is nagy segítséget nyújt. 

Barátaiddal gyere el, nézd meg, és próbál ki Te is!

Kérjük, hogy tartsátok be a fent írt kéréseket, utasításokat, és akkor mindannyiuk közös sikere és élménye lesz ez a pálya. 

 

Jó szórakozást!

 

Eisenkrammer Károly

Kőbányai Torna Club

Belépés
Elfelejtett jelszó