Olaszországban járt a Kőbánya csapat fele
2017.08.18. 19:31

A Gran Premio Capodarco egy nagyon jelentős verseny Olaszországban, az U23-as korosztály részére. Aki ezt megnyeri, annak a nevét biztosan sokat halljuk még később a tv előtt ülve, például a Tour de France közben.

Gran Premio Capodarco 

 

Fabio Casartellire az 1995-ös Tour de France-on tragikus balesetben elhunyt fiatal olimpiai bajnokra emlékeznek minden évben a Gran Premio Capodarco U23-as versennyel. A rangos nemzetközi versenyre Stubán Ferenc révén a magyar válogatott kapott meghívást. Mivel Filutás Viktor súlyos balesete miatt nem tudott elutazni, így az eredeti tervekkel szemben a Kőbánya csapatát nem három, hanem csak két versenyző képviselte Olaszországban: Bertalan Balázs és Török Ince. A másik három sportoló neve inkább a mountain bike szakág kedvelői számára ismert: Dina Márton, Dina Dániel és Valter Attila. Bár az elmúlt hónapok teljesítménye alapján bátran ki lehet jelenteni, hogy az országúti mezőny meghatárózói lettek ezek a fiatalok is, sőt Valter Attila a Székely Körverseny után itt Olaszországban is a legjobb eredményt érte el a magyar sportolók közül. 

 

A Gran Premia Capodarco-n induló magyar U23-as válogatott az Europcar autója előtt: 

Bertalan Balázs (Kőbánya), Dina Dániel, Dina Márton, Török Ince (Kőbánya), Valter Attila, 

 

A 180 km-es verseny tengerparti körözéssel kezdődött, ahol közel 50 km/h átlagot tekert a mezőny. A verseny második fele egy hegyi körpályán zajlott, ahol fantasztikus hangulatot teremtettek a nézők. Ezt mutatja be ez a videó is. https://www.youtube.com/watch?v=0nCIKSoC2OI

Amint a videón és a fotókon is látszik a versenyzők nevét felfestették az útra – még Filutás Viktort is várták. Érdekesség, hogy a verseny utolsó körében a döntő támadás épp azon a szakaszon volt, ahol a magyarok nevei szerepeltek az úton, így Valter Attila, Filutás Viktor, Bertalan Balázs és a Dina testvérek is bekerültek a verseny összefoglalójába.  

A nagy tempó mellett bukások is nehezítették a sportolók életét. Török Incét kórházba szállították - össze kellett varrni a kezét, az újai sérültek. Bertalan Balázs is bukott, így csak az első hegyi körig jutott el. Dina Marci is elesett, de ő be tudta fejezni a versenyt, míg testvérét, Danit a versenybírók kiszólították a körből.

A legjobban a Székely Körön is legjobb magyar, Valter Attila teljesített: a 30. helyen gurult át a célvonalon (6:10 perc hátránnyal). Dina Márton a 68. helyet szerezte meg (8:52 perc hátránnyal). A győzelmet az ukrán Mark Padun szerezte meg.

 

 

Belépés
Elfelejtett jelszó