Félidőben a Bolgár Körverseny
2017.09.05. 18:43

A Kőbánya Cycling Team Bulgáriában versenyez. Az eddigi szakaszokon Móricz Dániel kétszer is 23. helyen ért célba, négy szakaszt követően az összetett versenyben a 40. helyet szerezte meg. A fiatalok, vagyis az U23-asok között a 12. helyen zárta a verseny első felét.

65. Boglár Körverseny speciális rendszerben szervezik az idén. Az első négy szakasz után összetettben is eredményt hirdetnek, majd egy pihenőnapot tartanak, és következik újabb három kemény szakasz. Az Kőbánya csapatából négyen tudták befejezni a verseny első felét, közülük is Móricz Dániel volt a legeredményesebb, kétszer is a 20. hely közelébe ért, a gyors szakaszokon jól helyezkedve a mezőnyben. Bernárd Bendegúz Bence az 53., Lóki Bence a 61., Molnár István pedig a 64. helyen zárta az első négy szakaszt. Bertalan Balázs a második napon, Stubán Ferenc szavaival élve, „kipontozódott”, vagyis limit időn kívül érkezett. Az összetett versenyben az első helyet a Kolss Cycling Team versenyzője, Sergiy Lagkuti szerezte meg, a második Aleksiev Aleksandar lett, 3:17 perc hátránnyal.

A verseny speciális lebonyolításának köszönhetően, a Bolgár Körverseny második felében ismét mindenki rajthoz állhat, így csütörtökön az Elena és Ivaylovgrad közötti 241 (!) kilométeres szakaszon ismét teljes létszámban áll a rajtvonalra a Kőbánya Cycling Team. Az extrém hosszú táv mellett komoly szintkülönbséggel is meg kell küzdeni a versenyzőknek: rögtön a rajt után egy „rövidke”, 23 kilométeres emelkedő jön, az út 1056 méter magasra kanyarog. A hegyek közül 17 kilométer lejtőzés után érnek ki, és innen már nem lesz sok hátra, „csupán” 201 km. Az utolsó 50 kilométerre is jut még három komolyabb hegy, 500 méternél nagyobb szintkülönbséggel. Vagyis semmi túlzás nincs abban, hogy a csütörtöki szakasz az egyik legkomolyabb idei erőpróbája lesz a fiatalokból álló kőbányai csapatnak. Most még egy napot pihenhetnek, és csütörtöktől ismét szurkolhatunk a fiúknak!

Az ukrán Sergiy Lagkuti (Kolss) - a Bolgár Körverseny első három napja után az összetett verseny dobogóján, sárga trikóban.  

 

Belépés
Elfelejtett jelszó