Autómentes Nap Kőbányán szeptember 22-én
2017.09.07. 13:25

Csatlakozva az Európai Mobilitási Hét akcióhoz, Kőbányán 2017. szeptember 22-én pénteken kerül sor az „Autómentes Nap” helyi programjára. A kerületben működő iskolák csoportjai kerékpártúrán és különböző kerékpáros ügyességi feladatokon vesznek részt.

Immár hatodik éve, 2017-ben is csatlakozott a Kőbányai Önkormányzat az Európai Mobilitási Hét akciósorozathoz. Kőbányán szeptember 22-én pénteken reggel 9 órakor a KÖSZI előtt ünnepélyes megnyitóval kezdődik az „Autómentes Nap” programja.

Az iskolások kerékpártúrát tesznek a Sportligetbe, ahol sport és kulturális, környezetvédelmi vetélkedőn mérik össze erejüket. A kerékpártúra érinti a kőbányai pincerendszer egy részét, az Óhegy parkot, a Sibrik Miklós út – Harmat utca kereszteződésénél kialakított „Biciklis Pont”-ot is. A kerületi óvodák csoportjai a KÖSZI előtt és a forgalom elől ezen a napon lezárt Ászok utcában vidám, játékos vetélkedőn, aszfaltrajz versenyen vesznek részt.

A rendezvényen a tavalyihoz hasonlóan, mintegy 400 résztvevőre számítanak. A programok sikeres lebonyolítását a Kőbányai Torna Club, a BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., a KŐKERT Nonprofit Kft. és a Kőbányai Polgármesteri Hivatal kiváló együttműködése garantálja.

Az iskolások részletes programjáról bővebb információ itt>>> olvasható.

Belépés
Elfelejtett jelszó