UCI kategóriás csapat lesz a Kőbánya Cycling Team
2017.09.15. 13:28

2018-ban UCI Kontinentális besorolást kér a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől a Kőbánya Cycling Team.

Még tart az idei szezon, még hátra van számos verseny, többek között az országúti világbajnokság is, de már a jövőt tervezik a kőbányai csapat vezetői.

A Tour of Vojvodina – háromnapos szerbiai verseny előtt jelentették be a klub vezetői a sportolóknak, hogy a 2018-as szezonban "UCI Kontinentális" besorolású lesz a Kőbánya Cycling Team. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a világon összesen 176 "Kontinentális" csapatot tart nyilván. Ehhez a nemzetközi besoroláshoz számos sportszakmai és pénzügyi követelménynek kell megfelelni. Ennek eléréséhez még van teendője bőven a csapat vezetésének a következő hónapokban. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján azonban minden esély megvan arra, hogy meg tudják ugrani ezt a szintet. Erre szükség is lesz, ha jövőre a sportág élvonalában szeretnének helyt állni, mert például 2018. évi Tour de Hongrie már elsőkategóriás versenyként kerül be az UCI naptárba. Így jövőre már csak Kontinentális Team-ek vagy még rangosabb csapatok vehetnek részt a Magyar Körversenyen. 

A Stubán Ferenc által közel 20 éve irányított csapat a nyáron egyesült az Eisenkrammer Károly által fémjelzett kőbányai egyesülettel, amely együttműködés megfelelő alapot ad a jövő tervezéséhez. A csapat meglévő támogatói (pl. Szuperbeton, Bottecchia) mellé idén csatlakozott az Europcar, és további partnerekkel is tárgyalnak.

Természetesen a nagy tervek mellé megfelelő versenyzőgárdára is szükség lesz, így a követező hetekben magyar és külföldi sportolókkal is tárgyalásokat folytatnak a közös munkáról. A csapat legeredményesebb versenyzője, Filutás Viktor a Székely Körversenyen elszenvedett bukás és az ebből következő komoly sérüléséből még lábadozik, de természetesen a Kőbánya Cycling Team a jövőben is számít rá. Viktor előtt óriási lehetőségek vannak, különös tekintettel arra, hogy nemcsak országúton, hanem pályán is otthonosan mozog: idén 8. helyet szerzett a pálya Európa-bajnokság pontversenyében.

A csapat következő programja a Tour of Vojvodina lesz, szeptember 15. és 17. között. Szerbiába a Bernárd Bendegúz, Kiss Dániel, Lóki Bence, Molnár István, Móricz Dániel, Török Ince összeállítású csapat utazik. A sportigazgató Stubán Ferenc, a szerelő: Lóki Zoltán, a masszőr: Garamszegi László lesz ezen az úton. A három szakaszból álló verseny az utolsó felkészülési állomás Móricz Dániel részére a bergeni (Norvégia) országúti világbajnokság előtt.

Belépés
Elfelejtett jelszó