Ahmed Amine Galdoune hozzáállása előrelendítheti a csapatot
2018.09.06. 06:15

A marokkói Ahmed Amine Galdoune 2016-ban már nyert szakaszt a Magyar Körversenyen, mindamellett, hogy a ponttrikót is hazavihette. A kiváló hozzáállású sprinter a közelgő Szlovák Körversenyen is kiemelkedő alakja lehet a Kőbánya Cycling Team sorának.

Marokkói diadal Siófokon, kapta fel a fejét a hazai kerékpársport rajongótábora, miután a 2016-as Tour de Hongrie második szakaszán Ahmed Amina Galdoune nyerte a nap végi mezőnyhajrát, akkor még az olasz regionális Delia Gallina Colosio csapatának színeiben. A budapesti záró etap is neki kedvezett, ám a szlovén Rok Korosec megtréfálta, így akkor csak a második lett, a zöld trikót ellenben így is hazavihette.


Két évvel később immáron a Kőbánya Cycling Team gyakornokaként ismét szakaszgyőzelemért érkezett Magyarországra. Hajdúszoboszlón harmadikként zárt, míg az utolsó kazincbarcikai etapon a lehető legjobb pozícióban bukott a célegyenesre ráfordító utolsó kanyarban.

A közelgő Szlovák Körversenyre készülő kerékpáros a minap ismét Olaszországban szerepelt, ahol a 66. Coppa Comune di Livraga egynaposán lett harmadik.


„Amine jelenléte sokat dob a versenyzőink mentális állapotán – mondta még a Tour de Hongrie-t követően Stubán Ferenc csapatvezető. – A hozzáállása előrelendítheti az egész csapatot.”

A közelgő Szlovák Körversenyről hamarosan bővebb beharangozóval jelentkezünk!

Fotók: TdH.hu

Belépés
Elfelejtett jelszó