A Szlovák Körversenyen, bombaerős mezőnyben áll rajthoz a Kőbánya Cycling Team csapata
2018.09.12. 05:32

Két WorldTour és öt pro-kontinentális csapattal egyetemben szeptember 12. és 16. között a 2.1-es besorolású Szlovák Körversenyen szerepel a Kőbánya Cycling Team sora.

Szeptember 9-én, vasárnap a Riczu Imre Emlékversenyen hangolt a Kőbánya Cycling Team a közelgő Szlovák Körversenyre. A törökbálinti egynaposon Alberto Marengo az előkelő ötödik, míg Samuele Oliveto a tizedik helyen zárt, de Lóki Bence, Móricz Dániel és Rostyslav Zhukovskyy is kivette a részét a munkából.

Az egy prológot és négy mezőnyszakaszt tartogató Szlovák Körverseny mezőnye nem mindennapi. Többek között ott lesz a rajtvonalnál a Quick-Step Floors és a Bora-hansgrohe WorldTour csapata mellett a másodosztályú CCC Sprandi Polkowice, a Cofidis vagy éppen a Bardiani-CSF sora is, de a kontinentális csapatok közül sem éppen a gyengébbek kaptak meghívót, elég megemlíteni a jövőre már a szintén a pro-kontinentális vonalba fellépő dán Riwal Ceramicspeed sorát.


Résztvevő csapatok:

WorldTour:

Bora-hansgrohe (német), Quick-Step Floors (belga)

Pro-kontinentális:

Bardiani-CSF (olasz), CCC Sprandi Polkowice (lengyel), Cofidis (francia), Gazprom-RusVelo (orosz), Roompot-Nederlandse Loterij (holland)

Kontinentális:

Adria Mobil (szlovén), Apple Team (kazah), Dukla Banska Bystrica (szlovák), Elkov-Author (cseh), Kőbánya Cycling Team (magyar), Pannon Cycling Team (magyar), Riwal Ceramicspeed (norvég), Team Hurom (lengyel), Team Novák (román), Uno-X Norwegian Development (norvég), WSA Pushbikers (osztrák)

Nemzeti válogatott:

Belgium, Németország, Szlovákia

A Kőbánya Cycling Team az Ahmed Amine Galdoune, Alberto Marengo, Istlstekker Zsolt, Móricz Dániel, Samuele Oliveto és Rostyslav Zhukovskyy alkotta hatossal indul.

Szakaszok:

Prológ: Poprád-Poprád: 1,6 kilométer
1. szakasz: Poprád-Csorba-tó: 164,4 kilométer
2. szakasz: Rózsahegy-Máriatölgyes: 191,7 kilométer
3. szakasz: Máriatölgyes-Nyitra: 180,6 kilométer
4. szakasz: Nyitra-Galánta: 157,2 kilométer

A 62. Szlovák Körverseny egy 1,6 kilométeres prológgal rajtol Poprádon, majd az első mezőnyszakasz során a Csorba-tó felé veszi az irányt a karaván, a 164,4 kilométeres penzum hét kategorizált emelkedőt tartogat hegyi befutóval. A második etap Rózsahegy és Máriatölgyes között vezet ugyancsak hét emelkedővel, de könnyebb befejezést ígérve. Az utolsó előtti napon Nyitra lesz a célállomás, végül pedig Galántán záródik a viadal, egy teljesen sík etappal.

Az előzetes rajtlistán olyan neveket találunk, mint a címvédő szlovén Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice), a Brit Körverseny újdonsült győztese Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), a francia Christophe Laporte (Cofidis) vagy éppen a kiváló holland hegyimenő Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij).

A Szlovák Körverseny történéseiről folyamatosan beszámolunk.

 

Belépés
Elfelejtett jelszó