Elrajtolt a Szlovák Körverseny, tisztes helytállás a prológon
2018.09.13. 05:49

Poprád belvárosában egy 1,6 kilométeres prológgal vette kezdetét a 2.1-es besorolású Szlovák Körverseny. A leggyorsabbnak a regnáló luxemburgi időfutambajnok Bob Jungels (Quick-Step Floors) bizonyult, a Kőbánya Cycling Team legjobbja Móricz Dániel volt.

Két WorldTour és öt pro-kontinentális csapattal egyetemben szeptember 12. és 16. között a 2.1-es besorolású Szlovák Körversenyen szerepel a Kőbánya Cycling Team sora, amely az Ahmed Amine Galdoune, Alberto Marengo, Istlstekker Zsolt, Móricz Dániel, Samuele Oliveto és Rostyslav Zhukovskyy alkotta hatossal vágott neki a viadalnak.

A kronót a várakozásoknak megfelelően a Quick-Step Floors csapata uralta, öt versenyzőjük is az első tíz között zárt, Bob Jungels (Quick-Step Floors) győzött mindössze 2 perc 2 másodperc alatt abszolválva a távot. A második csapattársa a regnáló belga országúti bajnok Yves Lampaert (Quick-Step Floors), míg a harmadik a francia Christophe Laporte (Cofidis) lett.

A Kőbánya csapatából Móricz Dániel végzett a legelőkelőbb helyen tizenöt másodperccel elmaradva Jungels-től, a magyar sor versenyzői tizenöt és huszonhét szekundum közötti hátránnyal értek célba.

Eredmények:

1. Bob Jungels (Quick-Step Floors) 2:02
.
118. Móricz Dániel (Kőbánya Cycling Team) + 15 mp
127. Istlstekker Zsolt (Kőbánya Cycling Team) + 17 mp
129. Samuele Oliveto (Kőbánya Cycling Team) + 17 mp
132. Alberto Marengo (Kőbánya Cycling Team) + 17 mp
136. Ahmed Amine Galdoune (Kőbánya Cycling Team) + 18 mp
141. Rostyslav Thukovskyy (Kőbánya Cycling Team) + 27 mp

„Egy rövid prológgal vette kezdetét a 2.1-es besorolású Szlovák Körverseny, melyen két WorldTour és számos pro-kontinentális sor is részt vesz – írta Móricz Dani közösségi média oldalain. – A valódi verseny azonban csak az első mezőnyszakaszon veszi kezdetét, 164,4 kilométer és háromezer méternyi szint vár ránk.”

Az első mezőnyszakasz során a Csorba-tó felé veszi az irányt a karaván, a 164,4 kilométeres penzum hét kategorizált emelkedőt tartogat hegyi befutóval.

 

Belépés
Elfelejtett jelszó