Április 6-án lesz az Isaszegi Kerékpáros Emléktúra
2019.03.18. 10:13

2019. április 6-én, szombaton családi kerékpártúra indul Kőbányáról Isaszegre, az 1849-es csata emlékére. A Kőbánya – Isaszeg - Kőbánya útvonalon zajló, összesen 60 km-es túrára április 4-ig lehet regisztrálni. A nevezés minden kőbányai lakosnak és diáknak ingyenes!

Az isaszegi csata évfordulója alkalmából rendezendő, hagyományos isaszegi kerékpáros emléktúra során rendőri és szervezői felvezetés mellett tekerhetnek a túrázók Kőbányáról Isaszegre, érintve a Rákos-patak partján épült bringás sétányt és Pécelt. Útközben a szervezők egy kis frissítőről is gondoskodnak – zsíros kenyérrel, teával várják a bicikliseket Pécelen. Isaszegen a csata emlékművénél közös főhajtással emlékeznek a hősökre, majd koszorúzás után a résztvevők szervezetten indulnak vissza Kőbányára.

A túráról:
A várhatóan 300 kerékpáros zárt csoportban halad, 15-20 km/órás sebességgel - így azoknak ajánlott, akiknek nem okoz problémát 60 km teljesítése. Odafelé és visszafelé is lesz egy-egy 20-30 perces pihenő. A részvétel gyermekek esetében 12 évnél idősebb, rendszeresen bicikliző fiatalok számára javasolt, kiváló családi program lehet a közös kerékpározás. A szervezők kérik, hogy mindenki megfelelően felkészített (szervizben ellenőrzött) kerékpárral jöjjön! Különösen fontos, hogy a kerekek, gumik, fékek legyenek rendben! Fejvédő viselése ajánlott! A kulacsban legyen víz, és a kis hátizsákba, a széldzseki mellé érdemes betenni egy-két szendvicset és egy kis édességet is.

Ha valakiknek út közben problémája akad, a szervezők segítenek és jelentős leszakadás esetén be kell ülni a kísérő autók egyikébe. A túra biztonságos haladását a Kőbányai Rendőrkapitányság, a BRFK, és a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja. Az útvonalon a Vuelta Sportiroda és a Kőkert Kft. autói és munkatársai is segítik a túrázókat.

Program:
• Gyülekező 8:00 órától a Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) előtt (1105 Budapest, Előd utca 1.).
• Indulás 9:00 órakor
• Érkezés Isaszegre várhatóan 11:30 órakor
• Visszaindulás 13:00 órakor
• Visszaérkezés Kőbányára várhatóan 15:30 órakor

Táv: 60 km (oda-vissza)

Regisztráció
A túrán való részvétel díja 2000 Ft, de minden kőbányai lakos és kőbányai iskolába járó diáknak ingyenes!

Érdemes időben nevezni, hiszen a legkésőbb március 27-ig regisztráló (max 300fő)  online nevező ajándék pólót kap!

Minden lelkes biciklist szeretettel vár a szervező Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Torna Club!

Belépés
Elfelejtett jelszó