Esőben is megtartottuk a bringás reggelit Kőbányán
2019.05.06. 12:44

A Kőbánya Bringa program részeként május 6-án, hétfőn reggel két X. kerületi helyszínen tartottunk bringás reggelit. A szakadó eső ellenére 53 kerékpárost frissítettek a Kőbányai Torna Club és a Kőbányai Bringás civil önkéntesei.

A Kőbánya Bringa program egyik nagysikerű eleme a kerületi bringás reggeli. A Magyar Kerékpárosklub által indított rendezvénysorozat mára már hagyománynak számít Budapest több kerületében, így a X. kerületben is. Idén első alkalommal május 6-án reggel frissülhettek a kőbányai biciklisek, már aki nyeregbe ült a 7 fok és a szakadó eső ellenére. Ez alkalommal is két helyen várták a bringásokat: a Liget téren és a Sibrik Miklós út és a Harmat utca kereszteződésénél található kerékpáros szervizpontnál. Az eseménynek az időjárás most kicsit sem kedvezett, de a szervezők lelkesen osztották a péksüteményt, gyümölcsöt, és a gyümölcslevet a bicikliseknek.

A kerékpáros városi közlekedés hatékonyságát jól mutatja, hogy még ebben az időben is sokan bringára ülve tekernek a munkahelyükre vagy az iskolába. Sokan gyalog a buszig is csak nehézséggel jutnak el ekkora esőben – de a bringások tudják, hogy ha van megfelelő ruházatod, akkor minden idő alkalmas a tekerésre.

A következő bringás reggelire júliusban kerül sor, a pontos dátumról itt, a Kőbánya Bringa honlapján lehet tájékozódni.

Belépés
Elfelejtett jelszó