Buruczki Szilárd nyerte a Vértes Maratont
2011.10.10. 21:19

A Vértes-hegységben, Várgesztes környékén rendezték a Villapark Vértes Maraton hegyikerékpár-versenyt. A 48 kilométeres távjot férfiaknál a szakág idei magyar bajnoka, a Kőbányai Torna Club (KTC) hegyikerekese, Buruczki Szilárd nyerte

A Vértes-hegységben, Várgesztes környékén, első alkalommal rendezték október 9-én a Villapark Vértes Maraton hegyikerékpár-versenyt. A szezonvégi viadal 48 kilométeres távját férfiaknál a szakág idei magyar bajnoka, a Kőbányai Torna Club (KTC) hegyikerekese, Buruczki Szilárd nyerte. Férfi master 1-es kategóriában a KTC edzője, Garamszegi László a hatodik helyen zárt. A felnőtt női győztes Dósa Eszter (Vitalitás SE) lett. A KTC utánpótlás-korú kerekesi közül Tar Benjamin 2., Karl Dávid és Méhes Dávid 3. helyen fejezte be a viadalt.


„Nagyon jó edzésnek bizonyult a Vértes Maraton. A hirtelen beköszöntött hideg, szeles idő ellenére is nagyon élveztem a versenyt. A pálya állapotának nagyon jót tett az esőzés, minden emelkedő tekerhető volt, a pálya jelölésére sem volt panaszom. Két különböző körből állt a 48 km-es hosszútáv, az első kört még bemelegítésnek szántam, többen mentünk együtt még a táv első felében. Az aszfaltos részen Garamszegi Laci csapattársam segített egy jó tempót diktálni, a terepre beérve én vettem át az irányítást. Az első kör végére már csak ketten maradtunk Szécsi Tomival, a második kör elején egy hosszú technikás köves völgyben felfelé léptem meg tőle. A célig mentem a saját tempómban, élveztem az igazán technikás, egynyomos ösvényeket” – összegzett Buruczki Szilárd.


„Szombaton utazunk Malajziába, Langkawi szigetére egy ötnapos nemzetközi versenyre Dósa Esztivel és Szász Viktorral. Az első tízben szeretnék végezni összetettben is. Remélem, sikerül gyorsan akklimatizálódni az ottani nagyon párás klímához és +6 óra időeltolódás sem fog nagy gondot okozni, két napunk lesz a versenyig átállni. Szerencsére a futamok után még maradunk egy hetet, hogy kipihenjük a hosszú versenyszezon fáradalmait!” – tette hozzá a KTC bajnoka.


 

Abszolút eredmények, férfiak, Villapark Vértes Maraton:
1. Buruczki Szilárd (Kőbányai Torna Club), ideje 2:06:36
2. Szécsi Tamás (Bringabanda SC), 2:08:58
3. Makács Gábor (TestBike.hu-PCCC), 2:12:21

„Volt, aki sárgumival készült a hétvégi Vértes Maraton mountain bike versenyre, de szerencsére elszámolta magát, hisz gyönyörű napsütéses időben – igaz, a hőmérséklet már késő ősznek megfelelő volt – és tökéletes útviszonyok között, egy könnyen teljesíthető pályát jelöltek a szervezők. Öt fővel képviseltette magát a KTC hétvégén, ebből négyen dobogóra is állhattak. Buruczki Szilárd abszolút és master 1 kategóriában győzött. A rajt utáni aszfaltos szakaszt követően az első húzódáson bajnokhoz mérten Szilárd hátranézett és lerázta üldözőit, csak egy versenyző tudott vele menni a frissítő zónáig, ahol még a leesett kulacsért is vissza kellett mennie, de ezután begyújtotta a rakétákat és közel két perces előnnyel ért célba üldözőéhez képest, majd emelte fel kezeit a magasba nemzeti színű mezében. Méhes Dávid U19-ben, 48 km-en, életében először nagy meghatottsággal és nagyon kihajtva magát állhatott a dobogó 3. fokára. U17 középtávon, 23 km-en Tar Benjamin 2. helyen ért be, ami csak a rutintalanságának – ez volt második montiversenye – és kisebb izomgörcsének köszönhető, hogy nem előrébb. Tőle az is bravúr, hogy a hétfői edzésen elszenvedett bukása után egyáltalán rajthoz tudott állni. Ugyanebben a kategóriában Karl Dávid 3. lett, kiegyensúlyozott egyenletes tempóban teljesítve a távot. Éremszerzés alól csak jómagam voltam kivétel. Egy apró technikai hiba miatt – a nyereg lecsúszott – meg kellett állnom, és egy saját tévedésből adódó pályaelhagyás is hátráltatott, amivel mintegy másfél percet vesztettem összesen, de így is master 1-es kategóriában 6. helyen zártam. Összességében remek hétvégét zárt a csapatunk; a fiatalok sok tapasztalattal gazdagodtak, amit a jövő évi szezonban tudnak majd kamatoztatni, és a nyakukba helyezett érem még nagyobb lendületet ad nekik az elkövetkezendő edzésmunka elvégzéséhez” – összegzett Garamszegi László, a KTC edzője.

Eredménylisták: http://tktk.tade.hu/

Fotók: Tirszin János/nutrixxion.hu

Belépés
Elfelejtett jelszó