Buruczki hatodik lett Malajziában
2011.10.21. 10:50

Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) hatodik helyet szerzett a rendkívül erős mezőnyt felsorakoztató Langkawi Mountain Bike Challenge verseny olimpiai cross számában. Az öt napon keresztül zajló verseny második napján rendezett futamot a világranglista hetedik helyén álló, német Karl Platt nyerte 1:30:26 órás idővel.

Az ötnapos, közel húszmillió forintos összdíjazású verseny legfontosabb szakaszát egy 7,3 km-es körpályán rendezték meg, ahol Szilárdot a győztes Karl Platt mellett egy-egy dél-afrikai, olasz és ausztrál versenyző, valamint a világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok francia Thomas Dietsch előzte meg - Szilárd mindössze 13 másodperccel szorult az Európa-bajnok mögé. A mezőny erősségére jellemző, hogy a távol-keleti országban több európai nemzet bajnoka is rajthoz állt. Az olimpiai kvalifikációba is beszámító versenyen elért eredményével a Kőbányai Torna Club versenyzője 6 világranglista pontot szerzett.

A Mountain Bike Challenge harmadik szakaszán is sikerült Szilárdnak az első tíz között végeznie, itt a hetedik helyet szerezte meg. Ezzel sokat lépett előre az összetett versenyben az első napi, maraton távú versenyen elért 14. helyéről. Így minden remény megvan arra, hogy elérje kitűzött célját, és az összetett első tíz helyezett között végezzen.

A nők között Dósa Eszter képviseli a magyar színeket Malajziában. Ő kiegyensúlyozott versenyezéssel az első két napon 8-8. helyezést ért el, majd a harmadik szakaszon a 7. lett. A hölgyek mezőnyét jól jellemzi, hogy Eszternek többek között olyan versenyzőkkel kell megküzdenie, mint a 3. szakasz győztese, az Európa-bajnok, és U23-as világbajnoki ezüstérmes svájci Nathalie Schneitter.

Információk Langwaki Mountain Bike Challenge-ről:
http://www.mtbmalaysia.com

 


 

Belépés
Elfelejtett jelszó