Mountain bike díjátadó gála Kőbányán
2011.11.29. 11:57

A Kőbányai Szabadidő Központban tartották a magyar mountain bike sport évzáró eseményét a 2011. évi TOP Maraton és a Magyar Kupa sorozat díjátadóját november utolsó hétvégéjén.

Az elmúlt években Kőbánya komoly rangot vívott ki magának a haza kerékpáros életben. Magyar bajnoki címek, olimpiai kijutási esélyek, egyedülálló és különleges versenyek szervezése mellett sikeres mountain bike és országúti csapatok jöttek létre itt, és az utánpótlás nevelésben is egyre komolyabb eredményeket ér a Kőbányai Torna Club. Idén ősszel a KÖSZI-ben, vagyis a Kőbányai Szabadidő Központban gyűlt össze a sportág hazai élvonala.

2011. november 27-én a KÖSZI színháztermében adták át a négy állomásból álló TOP Maraton sorozat és a Mountain Bike Magyar Kupa díjait. Az összesen több mint négyezer bringást megmozgató TOP Maraton sorozat versenyei, a Szilvásvárad Maraton, a Duna Maraton, Bükk Maraton és a Mátra Maraton évek óta a sportág meghatározó eseményei – ezeken a versenyeken minden bringás elindul, aki színvonalas szervezést, szép tájakat, kiváló hangulatot, és komoly kihívásokat keres. A négy futam alapján kialakult összetett verseny díjait adták át a főszervezők ezen az estén, összesen 28 kategóriában. A felnőtt férfiak legjobbja Blazsó Márton lett, a hölgyeknél Michelberger Szilvia volt a legeredményesebb.

A vendégek a három hangulatfelelős szpíker segítségével közelebbről is megismerkedhettek sportág sztárjaival, céljaikkal, és néhány érdekességet is megtudhattunk róluk. A TOP Maraton díjátadó után következtek a Magyar Kupa győztesei és helyezettjei. Sorban jöttek a színpadra a legkisebbektől, a kilenc évnél is fiatalabb versenyzőktől kezdve egészen a master kategóriákig. A magyar kupa összetett versenyében mind az olimpiai szakágban, mind a maratonban Blazsó Márton szerezte a legtöbb pontot, és mindkét versenyszámban második lett a Merida Kőbánya TC versenyzője, a magyar bajnok Buruczki Szilárd – akiről el kell mondani, hogy több hazai futamot is ki kellett hagynia a nemzetközi szereplések miatt.

A díjakat a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke, Sipiczki Róbert adta át a magyar kupa helyezettjeinek. Különdíjat kaptak az év kerékpárosának választott sportolók, vagyis a férfiaknál Parti András, aki a felnőtt elit világranglista első 35 helyezettje közé küzdötte fel magát, a hölgyeknél pedig Benkó Barbara, aki az U23-as korosztályban idén nyáron több héten át vezette a világkupa összetett versenyét. Ilyen eredményes még soha nem volt a hazai mountain bike sport, mint idén. És akkor még nem beszéltünk azokról a fiatalokról, akik az extrém szakágakban teljesítenek kiválóan: Liszi Attila down-hill világbajnokságon ért el kimagasló eredményt, Hegedűs László pedig a trial szakágban került a világ legjobbjai közé: a világbajnokságon ötödik helyezést ért el!

Fotók: Takács Tamás www.bikemag.hu

Mountain Bike Magyar Kupa összetett eredmények:

Olimpiai Cross szakág (XCO):

Felnőtt férfiak:

1 BLAZSÓ Márton Bike Team Szeged

2 BURUCZKI Szilárd Merida Kőbánya TC

3 JUHÁSZ Zsolt Euro One-Cube Pro MTB Team

Felnőtt nők:

1 MÓDOS Gabriella Merida Maraton Team-CST

2 BENKÓ Barbara Focus-MIG Team

3 POÓR Brigitta X2S-KONA TEAM

 

 

Maraton szakág (XCM):

Felnőtt férfiak:

1 BLAZSÓ Márton Bike Team Szeged – Specialized

2 BURUCZKI Szilárd Merida Kőbánya TC

3 HORVÁTH Attila Vilmos Cube-Csömör

 

Felnőtt nők:

1 MICHELBERGER Szilvia Fillari Team Budaörs

2 BALÁZS Beáta Bringabanda SC

3 DÓSA Eszter Vitalitas SE

 

Belépés
Elfelejtett jelszó