Elindult a BringaAkadémia pedagógus-továbbképzés
2014.04.08. 08:39

2014. április 7-én Békésen indult el az első akkreditált BringaAkadémia pedagógus-továbbképzési program. A 100 általános iskolai pedagógus felkészítését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából az Élet Úton programmal összhangban a Közlekedéstudományi Intézet biztosítja.

2014 tavaszán országszerte hét helyszínen összesen 100 tanár és tanító vehet részt az akkreditált BringaAkadémia pedagógus-továbbképzések valamelyikén. Az első képzés a nagy kerékpáros hagyományokkal bíró alföldi városban, Békésen indult. A város a Kerékpárosbarát Települések Szövetségének tagja, polgármestere, a szervezet elnöke is egyben, így kézenfekvő volt, hogy ő köszöntse a résztvevőket a nagy jelentőségű esemény alkalmából. Izsó Gábor egy olyan város első embereként emelte ki a pedagógusok képzésének és a közlekedésre nevelésnek a fontosságát, ahol a közlekedők 60 százaléka a kerékpárt választja.

   

A köszöntőt követően a BringaAkadémia-oktatók azonnal munkához is láttak. A 30 órás képzés tematikájában négy fő téma szerepel: a KRESZ-alapismeretek, a kerékpár-technikai (műszaki) ismeretek, a kerékpár-kezelési (gyakorlati) ismeretek és végül túraszervezési és –vezetési alapismeretek szerepelnek. A képzést elméleti és gyakorlati vizsga zárja, a sikeres teljesítők a részvételről tanúsítványt kapnak. A pedagógusok – és rajtuk keresztül az őket delegáló iskolák – egyedülálló lehetőséget ismereteket, és ezzel lehetőséget kapnak arra, hogy az országban az elsők között vezethessék be a BringaAkadémia tantárgyat – akár választható tárgyként integrálva a rendes tanmenetbe, akár az egész napos iskola keretei között, akár szakkörként.

 

Sok sikert kívánunk!

Belépés
Elfelejtett jelszó