Stratégiai partnerség - pályázat iskolák számára
2016.02.01. 11:10

Az Erasmus+ pályázat fő célja, hogy a köznevelési intézmények hálózatokat hozzanak létre vagy megerősítsék azokat, növeljék nemzetközi szintű tevékenységükhöz szükséges kapacitásukat, ötleteket, gyakorlatokat és módszereket osszanak meg és ütköztessenek egymással.

A projektekben az egymástól tanulás, a jó gyakorlatok cseréje, a nemzetközi együttműködések megalapozása és kibővítése, kisebb eredményeken való közös munka, azok összegzése, terjesztése, valamint a résztvevők és szűkebb-tágabb környezetük képzése, fejlesztése a cél. A tevékenységek eredményeit a projekt méretével és céljaival arányos módon terjeszteni (disszeminálni) kell. A projektekben egymáshoz szervezett partnertalálkozók és igény esetén további beépített mobilitási tevékenységek segítségével valósul meg a tapasztalatcsere.

Bármilyen témájú projekt megvalósítható, ami kapcsolódik a közneveléshez, óvodai vagy iskolai keretek között elvégezhető tevékenységekre épül, és összhangban van a Stratégiai partnerségek pályázattípus célkitűzéseivel.

A pályázat keretében a mobilitást biztosító támogatáson felül rendelkezésre áll legfeljebb 50000 euró Intézményen kívüli szolgáltatások igénybevételének, eszközök beszerzésének költségeire, így kiváló lehetőség nyílik például közös kerékpáros programok szervezésére is. A BringaAkadémia csapata szívesen áll a pályázó partnerek rendelkezésére kerékpáros projektnapok, kirándulások, túrák, táborok, egyéb ötletek megvalósításában (igény esetén pályázatírásban és -menedzsmentben is segítséget tudunk nyújtani).

A pályázat teljes leírása a Tempus Közalapítvány honlapján érhető el, a kerékpáros programok tervezésében Abelovszky Tamás BringaAkadémia programvezető nyújt segítséget (info@bringaakademia.hu).

Belépés
Elfelejtett jelszó