Safe4Cycle pályázat általános iskoláknak
2016.04.11. 16:11

A Vuelta Sportegyesület az Erasmus+ program keretében 2015 novembere óta egy nemzetközi kerékpáros közlekedésre nevelési projekten dolgozunk egy holland, egy osztrák és egy erdélyi magyar partnerrel közösen. A Safe4Cycle névre hallgató program pályázatot hirdet általános iskolák számára kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatás témakörben.

A Safe4Cycle program nemzetközi stratégiai együttműködés keretében kerékpáros közlekedésbiztonsági programot indít általános iskolák számára. A program lényege, hogy nemzetközi összehasonlításban a legjobb mintákat összegyűjtve olyan egységes közlekedésre nevelési programot dolgoznak ki a projektben részt vevő partnerek, melynek keretében mind a közlekedési ismereteken alapuló iskolai oktatási programot, mind annak oktatásához szükséges mentorképzési programot elméleti és gyakorlati tudásátadással valósítja meg. A 9-12 éves korosztályt célzó program az általános iskolai oktatási rendszerhez illeszthető.

A projekt lehetőséget ad országosan 3 általános iskola, iskolánként 2-2 tanár bevonására, melynek során a mentorképzést, valamint a teljes programot egy tanéven keresztül (2016-2017-es tanév) biztosítjuk az iskola számára. A projektben történő részvétel egyik hangsúlyos feltétele, hogy az iskola, illetve fenntartója legalább szándéknyilatkozat formájában kötelezettséget vállal arra, hogy a kísérleti tanévet követő első félévben a program működtetését fokozatosan, a tanév végére teljes egészében átveszi, illetve – akár külső források bevonásával – garantálja a program további fenntartását.

A program az iskolák számára a projekt keretében három félévben ingyenes, az oktatási program további fenntartását azonban az iskolának kell megoldani.
A mentorképzés ötnapos jelenléti képzés formájában történik, a résztvevők tanúsítványt kapnak a részvételről. A program során az oktatást lebonyolító mentorokkal egyéni szerződést kötünk, melynek keretében egységes díjazásban részesülnek.

Részletes pályázati kiírás letölthető innen, jelentkezési lap az iskolák számára innen.

Belépés
Elfelejtett jelszó